26 Mei 2018

Lirik Lagu : Suasana Hari Raya oleh Anuar Zain dan Elina



Assalamualaikum dan salam sejahtera







Lirik Lagu : Suasana Hari Raya

Penyanyi : Anuar Zain dan Elina

(Anuar Zain)
Berlalulah sudah Ramadhan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan
Semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan
Bersyukur tak terkira

(Elina)
Bertukar senyuman dan salam
Ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan
Saling memaafi
Suasana Hari Raya
Walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan

( korus 1 )

(Anuar Zain)
Kuih dan muih
Beranika macam
Makanlah jangan
Hanya dipandang

(Elina)
Ketupat rendang
Sila nikmati kawan
Penat memasak
Malam ke pagi

( korus 2 )

(Anuar Zain)
Wajik dan dodol
Jangan lupakan
Peninggalan nenek
Zaman berzaman

Lihat Sini : Teguran Da'i Wan buat Faizroslan untuk kali kedua

(Elina)
Asyik bersembang
Pakcik dan makcik
Hai, duit raya
Lupa nak diberi

(Anuar Zain dan Elina)
Berlalulah sudah Ramadan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan
Semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan
Bersyukur tak terkira

( ulang korus 1 dan 2 )

Sumber Gambar : MediaMalaya.com

16 ulasan:

  1. Baru je layan td kat utube. Mood raya dah start T.T

    https://jajastollymolly.blogspot.my/

    BalasPadam
  2. membesar dengar lagu ni, sampai skrg ttp suka

    BalasPadam
  3. Kenape Elina ni tak nyanyi dah eh? *wondering*

    BalasPadam
  4. Saya dah start pasang lagu raya, lagu anuar zain ni memang dalam list.

    BalasPadam
  5. Antara lagu kesukaan tapi belum nak dengar lagi sebab biasa hanya akan dengar lagu raya macam ni lagi seminggu nak raya baru terasa sangat feel nya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul jugak.. kalau awal2 puasa mcm tak sampai feelnya..

      Padam
  6. teringat zaman kecil dulu bila dgr lagu ni..pasangan duet yg sangat bagus tapi pelik tak pernah dengar kisah Ellina langsung dan sepanjang Anuar Zain popular tak pernah dengar dia sebut pasal Ellina..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu. saya dripd kecik hanya tahu nama je.. orangnya tak pernah pula nmpak :)

      Padam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.