7 Jun 2018

Mencari Mouse Baru !



Assalamualaikum dan salam sejahtera


Untuk menulis entri blog atau sebarang kerja menggunakan komputer riba, aku pastinya perlukan satu mouse atau tetikus. Mouse yang sekarang aku sedang gunakan sudah berusia hampir 3 tahun dan sekarang sudah menunjukkan tanda penuaannya apabila sensornya sudah tidak berfungsi secara elok.



Untuk mouse yang terbaru, aku bercadang nak beli jenis wireless. Pertama kali nak cuba jenis itu. Ada beberapa jenis sudah dilihat dan dicari di laman web Lazada. Nak beli di kedai? Rasanya susah nak cari yang betul-betul ikut selera aku. In shaa Allah nanti aku beli menggunakan duit raya. Itupun kalau masih dapat duit raya.

Jenis yang aku nak, pertama mestilah harga murah. Jadi aku letak bajet sebanyak RM30 kebawah sahaja. Kemudian , mesti mempunyai review baik di Lazada. Yang terakhir warna yang menarik dan sesuai dengan warna komputer riba aku , barulah sepadan.

Sekian

10 ulasan:

  1. Zumal beli mouse di Mr. DIY je...

    BalasPadam
    Balasan
    1. dkt rumah saya jauh dgn diy yg terdekat.. :(

      Padam
  2. Mai suka jenis wireless juga.. tapi kadang2 hilang termasuk dalam selimut, haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. ni saya baru first time nak try wireless..

      Padam
  3. Ehh tahh mana lerr mouse aku, lama tak guna, kot2 dimkn kucing 🤗🤗🤗
    Sgt senang guna yg wireless tu, takda tali ganggu sangkut2

    BalasPadam
  4. mouse jenis wireless ni senang tp yg tak best bateri cepat habis last2 pakai yg jenis biasa balik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh ye ke? ke kena pakai bateri yg long lasting?

      Padam
  5. beli dekat DIY je elok tahan lasak murah pulak tu

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.