11 Julai 2018

10 Expectations vs Reality : Edisi Makanan



Assalamualaikum dan salam sejahtera



Mesti ramai yang suka memasak dan membuat makanan sendiri di rumah. Pernah tak anda berhadapan dengan kejadian-kejadian seperti makanan yang siap rupanya berlainan seperti yang dijangkakan? Mesti pernah kan? Kalau tak pernah bermakna anda sememangnya seorang tukang masak yang sangat hebat!

Di sini , aku nak berkongsi dengan anda semua tentang 10 kejadian bentuk dan rupa makanan yang berbeza daripada yang dijangkakan.


#1 Disuruh untuk membuat 'Brown Sugar Pecan Bears'.

Sumber Gambar : GerogiePBurdell , Maa Tamagosan




 #2 Beruang diperbuat daripada nasi yang begitu 'comel'.

Sumber : BoredPanda


#3 Kek Coklat Landak


Sumber Gambar : Fence_Climber


#4 Perkara terbaik adalah apabila kucing tidak kisah tentang kek.

Sumber Gambar : katzekuchen


#5  Isteri saya membuat croissant untuk sarapan. Nampak menyelerakan!

Sumber Gambar : NapalmYeti


#6 Sepatutnya nampak comel dan kiut tetapi ...

Sumber Gambar : Lee Jackson



#7 Saya bukan tukang masak , tapi saya tak jangka akan jadi sebegini rupa ..

Sumber Gambar : Mushroomwig


#8 Spongebob dan Patrick nampak cantik kan?

Sumber Gambar : Boredpanda



 #9  Saya tak rasa projek makanan ini boleh diselamatkan lagi ..

Sumber Gambar : Heather



#10  Sangat dekat kepada kesempurnaan ..

Sumber : RubyGetsNaked


Sumber : Boredpanda.com

Sekian

21 ulasan:

  1. Tengok dengan anak, gelak dia tengok gambar ni :D

    BalasPadam
  2. hahahaha...memang lawak betul lah.

    BalasPadam
  3. Hampir nak golek2 gelak tau...

    BalasPadam
  4. hahahaha selalu sangat jadi macam nie..

    BalasPadam
  5. Buruk rupa mungkin rasanya lebih lazat.

    BalasPadam
  6. Hahaha..teruk betul realitinya tu..

    BalasPadam
  7. Adededeee saya sering camni esp if cake

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye ke? haha tkpe rasa tu mesti sedap.. rupa buruk tkpe..

      Padam
  8. untuk first timer je ni, lepas dah improve semua bahan resepi tu mungkin better

    BalasPadam
  9. hahaha..aduila...lawak betul tengok semua gambar ni

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.