Putrajaya Night Bridge Tour - Aerill Hassan™

Terkini

Tuesday, December 03, 2019

Putrajaya Night Bridge Tour



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Jom Melawat Putrajaya dengan Putrajaya Night Bridge Tour!


Putrajaya Night Bridge Tour! | Seronoknya bersiar-siar di kawasan sekitar Putrajaya dengan menaiki bas Hop-On-Hop-Off! Alhamdulillah, baru-baru ini aku berpeluang sertai pengalaman yang sangat seronok dengan bersiar-siar di waktu malam di sekitar Putrajaya. 

Putrajaya sememangnya mempunyai banyak tempat menarik dan sangat cantik, terutamanya di waktu malam! Antara tempat yang menjadi tumpuan orang ramai pastinya dataran berhadapan dengan Masjid Putra.

Jom Melawat Putrajaya dengan Putrajaya Night Bridge Tour!

Kali ini, aku nak kongsikan dengan anda semua pengalaman aku menaiki bas Hop-On-Hop-Off bersama rakan media yang menyertai Fam Trip baru-baru ini.

Jom Melawat Putrajaya dengan Putrajaya Night Bridge Tour!

Untuk pengetahuan anda, Putrajaya Night Bridge Tour ini bermula di Kuala Lumpur iaitu di Sungei Wang dan terus menuju ke Putrajaya. 

Jom Melawat Putrajaya dengan Putrajaya Night Bridge Tour!

Untuk mereka yang sukakan suasana malam yang sejuk, sambil melihat cahaya warna-warni, anda sememangnya wajib naik dan rasai pengalaman Putrajaya Night Bridge Tour ni.

Jom Melawat Putrajaya dengan Putrajaya Night Bridge Tour!

Jom Melawat Putrajaya dengan Putrajaya Night Bridge Tour!

Di bawah adalah senarai tempat-tempat yang anda akan lihat apabila menaiki bas ini. Memang semuanya merupakan lokasi yang menjadi tumpuan orang ramai. 

1) Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC)
2) Bangunan Perdana Putra
3) Masjid Putra
4) Masjid Besi (Masjid Tuanku Zainal Abidin)
5) Jambatan Seri Gemilang
6) Jambatan Seri Saujana
7) Jambatan Seri Wawasan
8) Jambatan Putra

Jom Melawat Putrajaya dengan Putrajaya Night Bridge Tour!

Dengan harga RM120 bagi dewasa dan RM65 bagi kanak-kanak, anda akan mendapat pengalaman melawat Putrajaya selama 4 jam. Kemudian anda akan bertolak balik ke Kuala Lumpur. Memang sesuai untuk mereka ingin melakukan sesuatu yang baru ketika dating contohnya. Jadi, tunggu apa lagi, anda boleh hubungi info dan maklumat yang diberikan dibawah.

HUBUNGI

011 120 5350

Facebook : hop on holidays
Instagram : hoponholidaysco
Website : www.hoponholidays.com

Durasi Lawatan

4 Jam ( 6.00 Petang - 10.00 Malam ) 

Sekian

Sumber Gambar : Wonderfly

#PutrajayaRuns #GayaTravel  #SayangiBurungKu #VM2020 #VisitMalaysia2020

Artikel ini dihasilkan dari program Putrajaya On The Run! Media, Bloggers & Social Media Influencers FAM Trip 2019 pada 15 hingga 17 Ogos 2019 anjuran Perbadanan Putrajaya dan Gaya Travel Magazine .

23 comments:

  1. Cantik rupanya views di waktu malam ya so far tak pernah tengok lagi

    ReplyDelete
  2. cantik pemandangan waktu malam dengan lampu berwarna warni memang best la meronda..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! memang best naik bas tanpa bumbung ni. sesuai untuk rasa romantik

      Delete
  3. wow xpenah lagi pegi putrajaya bridge waktu malam, cantikkkkk... kena explore gak ni nanti bawa anak msti suka tgk lampu warna warni tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best sis. hehe. kalau tak dapat naik bas ni pun boleh, naik kenderaan sendiri :)

      Delete
  4. The night view at Putra Jaya really nice. Never ride the on the bus yet.

    ReplyDelete
  5. Tour sebegini memang best jika kita bawa rakan dari luar daerah mahupun luar negara. Rawlins suka berlari sekitar Putrajaya, sambil lari dan sambil menikmati pemandangan

    ReplyDelete
  6. mesti best bawak anak-anak ni! boleh penuhkan tabung dulu untuk bayar tiket nanti!hehe

    ReplyDelete
  7. cantiknya putrajaya sekarang..dah lama tak jalan-jalan dalam putrajaya, bagus sekarang siap ada bus hop up tour lagi

    ReplyDelete
  8. Wahh selalu pergi Putrajaya naik kereta jer tak pernah guna khidmat ini sebab dapat tengok sendiri pelusuk bandar yang menjadi kebanggaan negara ini huhuhu nak cuba juga lah tapi tak dapt diskaun ker kalau tunjuk Mykad macam mahal sikit tiket tu hehehehe..

    ReplyDelete
  9. Wahh bestnya, selalu naik bas gini kat tempat orang, tempat sendiri tak cuba lagi. Nanti nak try le naik kat Putrajaya ni, tapi harga tiket dia...aduhh ADUHH DUH DUHH

    ReplyDelete
  10. Lama tak melepak sana. Permandangan waktu malam cantik sungguh. Bridge Putrajaya tu nampak macam kat obersea dah. Hehehe

    ReplyDelete
  11. Memang cantik kat bridge putrajaya ni waktu malam. Tak pernah lagi naik HOHO. Harga boleh tahan jugak ye

    ReplyDelete
  12. Bestnya.. AM xpenah naik lagi.. Masya Allah cantiknya view Putrajaya time malam.. Kalu spent time dgn anak2 menarik sepanjang cuti sekolah nie..

    ReplyDelete
  13. Wah putrajaya dah ada bas jalan-jalan macam ni. Nanti boleh plan ke sana. Malam-malam tak panas. Hahahaa

    ReplyDelete
  14. Aķk br tahu pasal ni. Not bad boleh jadi tarikan pelancong uti dtg ke putrajaya. Suka tgk suasana ada lampu malam2 sangat cantek

    ReplyDelete
  15. Cantiknya pemandangan waktu malam. Harga tiket boleh tahan juga tu..tapi berbaloi lah 4 jam tour.

    ReplyDelete
  16. Wow!!!!!!!! Best nyer dpt join Putrajaya night bridge tour. Saya org Putrajaya. Memang selalu sahaja bersiar2 and lepak2 at all the bridges in Putrajaya. Bridges kat Putrajaya memang syiok.

    ReplyDelete
  17. cantiknya view waktu malam dekat putrajaya night bridge .. Tb suka tengok lampu-lampu waktu malam.. indah sungguh.. kalau berpeluang nak pi sini gak.

    ReplyDelete
  18. cun sangat view. saya jarang keluar malam2 jadi memang tak tau sangat aktiviti malam macam ni

    ReplyDelete
  19. Wow 4 jam.. Bersiar siar tengok Putrajaya.. sesuai untuk para pelancong yg nak tengok2 pemandangan Putrajaya. Tapi kalau org tempatan, pusing pakai kereta sendiri je la 😄

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.