Barcook Bakery Tawarkan Pelbagai Pilihan Roti Menarik dan Sedap - Aerill Hassan™

Friday, February 28, 2020

Barcook Bakery Tawarkan Pelbagai Pilihan Roti Menarik dan Sedap



Assalamualaikum dan salam sejahtera


Apa khabar semua? Alhamdulillah, aku disini sihat sejahtera. Baiklah, untuk perkongkedasian kali ini, aku nak berkongsi dengan anda tentang salah satu kedai yang menghasil dan menjual roti dan kek yang sangat sedap dan menyelerakan dengan harga berpatutan. Nak tau dimana dan apakah roti-roti yang dijual, sila baca sehingga tamat artikel ini ya. ✌😎

 BARCOOK BAKERY 


Barcook Bakery merupakan kedai bakeri yang terletak di The Gardens, Midvalley dan juga di The Sphere, Bangsar South. Bakeri yang menawarkan pelbagai jenis roti dan kek dalam saiz yang pelbagai, bentuk yang pelbagai dan juga rasa yang berbeza. 




Semua bahan dan adunan yang dihasilkan di bakeri ini adalah dihasilkan sendiri untuk memberikan rasa asli pada semua produk yang dijual.


 PILIHAN ROTI MENARIK 

 PUMPKIN WALNUT 

 MUSHROOM BUN 

 MIXBERRY CHEESE 

 RAISIN CREAM 

 LIU SA 

SALTED EGG

DEMONSTRASI PURPLE RICE BUN

Oh ya, disamping melihat sekitar kedai ini, aku juga bertuah kerana dapat melihat sendiri dengan lebih dekat bagaimana roti ini dihasilkan. Untuk produk atau roti terbaru untuk bulan Mac ialah Purple Rice. Ada tiga jenis roti yang menggunakan purple rice sebagai bahan utama.




Disini kita dapat lihat bagaimana pembuatan ini dilakukan dari awal proses sehinggalah siap. Yang paling menarik adalah bila dapat rasa roti yang panas-panas baru keluar dari ketuhar! Memang sedap.

------

BARCOOK BAKERY THE SPHERE

Unit UG-7, Level Upper Ground The Sphere. 
No 1, Avenue 1 Bangsar South City, No.8 Jalan Kerinchi Kuala Lumpur, Malaysia 59200

+603-2732 0821/0822
Mon - Fri: 7:00 am - 10:00 pm
Sat, Sun & PH: 10:00 am - 10:00 pm

BARCOOK BAKERY THE GARDENS

LG-225 Lower Ground Floor, The Gardens Mall, Midvalley City, Lingkaran Syed Putra, Kuala Lumpur, Malaysia 59200
+603-2202 2234
Mon - Sun: 10:00 am - 10:00 pm

FACEBOOK : https://www.facebook.com/barcookbakerymalaysia
INSTAGRAM : https://instagram.com/barcook_my

SEKIAN

13 comments:

  1. ya Allah. tetiba terus lapaqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

    ReplyDelete
  2. wah bestnya..banyak pilihan yg ada, boleh rambang mata nak memilih roti ni..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  3. Setiap kali pg mid valley n Gardens, inilah salah satu kedai roti yg i akan masuk.. Kadang2 bukan nak beli roti pun, tapi nak amik bau n cuci mata tgk rotinya.. Selalunya pasti terbeli jugak.. Heheheee

    ReplyDelete
  4. fuhhh tergugat iman diet kita...hahah sedap2nya roti dia buat...mixberry cheese bun tu menarikkk sangat !!

    ReplyDelete
  5. Mmy nampak sedap2 makanan kat simi. Meriah tengok. Kita mmg suka pastri mcm ni

    ReplyDelete
  6. Nak kena repeat ke.bercook ni.. serius sedap roti dia makan panas2.. suka sgt the mushroom bun.. tp nak g yg dekat bangsar sbb konsep cafe

    ReplyDelete
  7. My kids and I love this bakery very very very much! We always get something when we pass by the branch in Mid Valley. My personal favourite is the Salted Egg bun.

    ReplyDelete
  8. Barcook Bakery ini pernah cuba cawangan Puchong memang semua roti lembut dan isi yang sedap. Kemudian ada spaghetti dan juga Nasi-nasi semua sedap-sedap nak repeat makan kat sini best banyak pilihan...

    ReplyDelete
  9. Wow!! Saya suka roti... biasanya memang akan cari roti pada waktu pagi atau petang. Santapan akan digabung dengan minuman kegemaran - kopi! Mixberry cheese tu nampak sangat menyelerakan lah! Agak agak Barcook bakery akan buka cawangan tak kat Sabah? hehehe... - Blog Sofinahlamudindotcom

    ReplyDelete
  10. saya suka bakeri. roti2 la dan pastri la saya suka. nampak sedap2 semua ni

    ReplyDelete
  11. Sedapnya roti yg AM tgk tue.. mixberry cheese.. mmg mengundang betul la.. nnti kalu singgah area PJ boleh la beli roti2 area sini

    ReplyDelete
  12. sedapnya roti. dah la fresh made kat store sendiri, dapat makan dengan secawan kopi memang terbaik ah

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.