Makan Masakan Khas Indonesia di Restoran Harum Manis, Setia Alam - Aerill Hassan™

Terkini

Wednesday, October 09, 2019

Makan Masakan Khas Indonesia di Restoran Harum Manis, Setia Alam



Assalamualaikum dan salam sejahtera


Baru-baru ini aku ada urusan di Setia Alam, salah satunya ikut kawan aku dan juga jumpa dengan sahabat lama di sana. Jadi, kami mencari tempat makan dan tempat lepak untuk sembang-sembang. Alhamdulillah, kawan aku yang tinggal di Setia Alam memberikan cadangan untuk makan di Restoran Harum Manis ini. Aku ada cuba menu yang ada  iaitu Ayam Penyet. 

Untuk pengetahuan anda, restoran ini dimilik oleh orang Indonesia, jadi segala menu yang terdapat di dalam restoran ini disediakan mengikut resepi asli dari negara jiran itu.


NASI PADANG


AYAM PENYET


SEBAHAGIAN DARI MENU


SUASANA DI RESTORAN


BAHAGIAN HADAPAN

Kepada anda yang berada di kawasan Setia Alam, ataupun teringin nak cuba makanan khas Indonesia, bolehlah terus ke restoran ini ya! In shaa Allah anda akan suka.

LOKASI

Alamat : 36-G, Jalan Setia Utama AS U13/AS, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor

40170 Shah Alam, Malaysia


Sekian

28 comments:

  1. Lama tak nikmati makanan pure Indonesia nih.. Dulu dok kl senang dapat... Skrg dok Johor makanan jawa lah kan..

    ReplyDelete
  2. wah...menarik ni nk try. Sedap tu..kedai pun nampak simple je

    ReplyDelete
  3. Sedapnyaaa! Memang favourite Yaya ni menu indonesia terutama ayam penyet. Boleh ajak husband makan kat sini pula nanti kalau ke Shah Alam

    ReplyDelete
  4. Thanks for sharing! Next time ajak mak dan ayah pi.. mereka pasti suka!

    ReplyDelete
  5. Tak peenh makan dekat sini.. Nampak menarik.. Nanti balik klang boleh singgah shah alam.. Boleh try makan dekt sini

    ReplyDelete
  6. mesti sedap ni, insyaAllah boleh cuba nanti jika ke sana. saya minat juga makanan indonesian, kenalah dengan tekak kita kan

    ReplyDelete
  7. Bagaimana rasanya? Sedap tak? Hehe. Kalau Rawlins ke Shah Alam kelak, boleh la nak rekomen kat kengkawan if depa teringin nak makanan Indonesia kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap. rasanya asli dan lain daripada yng sebelum2 ni pernah rasa

      Delete
  8. Kalau orang Indonesia sendiri yang punya, mesti sedap rasa makanannya. Pernah makan nasi ayam penyet yang dibuat orang Indonesia, memang sedap secukup rasa.

    ReplyDelete
  9. Ni mmg makanan Liez ni. Klau dah ada darah indonesia mmg makanan ni la sanggup cari. Nanti leh cuba dekat Harum manis ni.

    ReplyDelete
  10. Lama dah tak makan ayam penyet yang sedap. Pernah cuba tapi rasa tak berapa indonesia sangat. Nanti bolehlah sis cuba kat sini pulak, mana tahu menepati selera sis

    ReplyDelete
  11. Lama juga nad xmakan nasi ayam penyet nie..thanks aerill share maknan indonesia xtau plak kt setia alam nie ada..ok nnt kite try..

    ReplyDelete
  12. teringat masa dok selalu pi Jakarta dengan Medan dulu... kalau time makan nasi Padang, memang penuh satu meja tu dengan kesemua lauk dibawakan... charges will only take place kalau kita sentuh makanan tu... memang makan lauk laaaa dari makan nasi... best ni, nanti boleh try pulak kat Harum Manis ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, seronoknya ke sana. saya belum lagi berkesempatan ke sana hehe :)

      Delete
  13. Harum manis tu bukan nama buah ker hehehehe wakakak sedap lah dapat cuba makanan Indonesia kat sini semua nampak sedap gilerrr...

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.